Bob de Bouwer

Tutorial Mijn verbinding is traag!

Bob de Bouwer

Administrator
Forumleiding
Lid geworden
3 dec 2022
Berichten
446
Waarderingsscore
90
Punten
28
Netherlands
Het komt vaak voor dat de internetverbinding trager is dan verwacht. Hoe kan dit gebeuren en hoe kun je dit probleem oplossen?

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op dit probleem:

- Een VPN
- Router
- Instellingen in de modem
- Onvoldoende verbindingen ingesteld in je download/upload programma
- Bekabeling (of juist je wifi)
- Het apparaat waarmee je upload/downloadt

Het kan van alles zijn, en hieronder zullen we enkele stappen beschrijven om te achterhalen waar het probleem zich zou kunnen bevinden.

1. Controleer of je VPN is ingeschakeld. Een VPN kan de snelheid vertragen omdat je niet rechtstreeks downloadt, maar via andere servers. Niet alle servers zijn even snel.

2. Sommige mensen gebruiken een extra router tussen hun modem en pc. Dit is op zich niet erg, maar als er iets niet goed is ingesteld, kan het de snelheid verlagen. Probeer je router te omzeilen door je pc rechtstreeks op je modem aan te sluiten om te zien of het probleem is opgelost. (Reset je modem en herstart je pc voor de test.)

3. Het probleem kan ook aan je modem liggen. Voer altijd eerst een reset van je modem uit om te zien of dit effect heeft.

4. Controleer je bekabeling. Als je oudere bekabeling hebt en een snelle internetverbinding, kan er ergens een probleem zijn. Bij een snelle verbinding is het raadzaam om ten minste Cat5e- of Cat6-bekabeling te gebruiken. Als je wifi gebruikt, haal je waarschijnlijk niet de volledige snelheid.

5. Het probleem kan ook aan je pc of laptop liggen. Controleer, indien mogelijk, met een ander apparaat of het nog steeds problemen geeft. Als je je VPN hebt uitgeschakeld en de snelheid nog steeds laag is, kan de software mogelijk vastzitten. Start je pc opnieuw op; op deze manier worden je netwerkinstellingen op je pc gereset, wat het probleem kan verhelpen.

Mocht dit niet geholpen hebben, neem dan contact met ons op.
 

Hotrod


Betaling video voorbeeld

Hoofdpagina Registreren
Bovenaan